Krótka historia Bombaj Masala


Jesteśmy założycielami i twórcami restauracji indyjskich Bombaj Masala w Warszawie. Nazwa Bombaj Masala nie jest przypadkowa. Z Bombaju pochodzi Kedar, to tam się urodził i wychował . Do Warszawy przyjechał w 2000 roku i tu się poznaliśmy. Stworzyliśmy swego rodzaju masalę czyli mieszankę polsko-indyjską. Nasza pierwsza restauracyjka powstała w 2009 roku na Starym Mokotowie i mieściła zaledwie 6 stolików. Kolejne restauracje powstawały w centrum miasta, na warszawskim Służewcu, na Pradze w Centrum Praskim Koneser i najnowsza w Browarach Warszawskich. Kucharze wykształceni w Indiach, praktyki zdobywali w znanych indyjskich hotelach i restauracjach w Mumbaju i Delhi. Pracują z nami od wielu lat i to oni są odpowiedzialni za smak naszych dań. Wszystkie przyprawy sprowadzane są z Indii, natomiast masale czyli mieszanki przypraw-robione są na miejscu przez Szefów kuchni.

W naszych restauracjach dużą wagę przywiązujemy do jakości serwowanych dań. Staramy się łączyć autentyczne smaki kuchni indyjskiej z polską gościnnością. Nasze Ekipy codziennie dokładają starań, abyście poczuli się odpowiednio zaopiekowani. W ponad 15-letniej historii działania restauracji, gościliśmy wiele znanych osób z branży muzycznej czy filmowej, ale to regularnie powracający do nas Goście są dla nas najważniejsi. A czy Ty masz swoją ulubioną restaurację Bombaj Masala?

Serdecznie Was zapraszamy!

Karolina i Kedar Parab


Untitled design - 2025-02-26T135542.601.png